Avattava-runot

Luin Twitteristä uudesta palvlelusta nimeltään Avattava. Palvelusta voi tilata runon, halutessaan voi kuvailla millaisen runon haluaa lähettää joko nimellisenä tai nimettömänä.

Kaksi kirjallisuuden opiskelijaa keksi uuden tuotteen, jotta runoja ei unohdettaisi ja että niiden lukeminen lisääntyisi. Yhden runon toimitus maksaa 6 euroa ja se lähetetään saajalleen postitse. Runoilija saa runon käytöstään tekijänoikeuskorvauksen ja heillä on sopimus runotoimittajan kanssa. Aika kiva palvelu. Kyllä toivoisin tätä myös sähköisenä versiona, vaikkakin palvelun idea on olla sähkötön.

Miksi on Avattava?
”Runo on ihmeellinen asia. Säkeisiin on kätketty uusi näkökulma arkiseen asiaan, pieniä oivalluksia, suurten tunteiden hulluus. Ongelma on siinä, että oikean runon löytäminen oikealla hetkellä on kutakuinkin mahdotonta ja valtaosa runoista on todella huonoja. Siksi on Avattava.

Avattava kerää maailmasta hyvät runot ja lähettää niitä kaikkialle, minne vain posti kulkee. Näiden runojen tehtävä on kertoa rakkaudesta, lohduttaa surevaa, houkutella esiin hymy. Toisaalta niiden tehtävä on hämmentää sekoittaa ajatuksia ja mahdollistaa uusien versoaminen.

Haluamme tukea runoutta ja runoilijoita ja tuoda runot lähemmäs ihmisiä digitaalisessa maailmassa. Avattava tarjoaa myös tuntemattomille runoilijoille tai heille, joilla on pöytälaatikossaan yksi ainoa hyvä runo”

Avattava2

Lisätietoa löytyy www.avattava.fi